Fallout
Αρχική Προιόντα Κρητικές συνταγές Επικοινωνία
.
ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ



Η καταγωγή των ζυμαρικών είναι γεμάτη μύθους και αντιφάσεις. Από τον ευρύτατα διαδεδομένο θρύλο, ότι τα ζυμαρικά τα έφερε στην Ιταλία στον 13ο αιώνα ο Μάρκο Πόλο από την Άπω Ανατολή, έως την αναφορά για ύπαρξη ζυμαρικών στα 1000 π.χ., στην αρχαία Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία, η λέξη "λάγανον" περιέγραφε μία φαρδιά πλακωτή ζύμη από νερό και αλεύρι, την οποία οι Έλληνες έκοβαν σε λωρίδες. Αυτή η μέθοδος φαίνεται πως μεταφέρθηκε στην Ιταλία στον 8ο αιώνα π.χ. και στα λατινικά έγινε "laganum". Εικάζεται ότι η λέξη "λαζάνια" έχει τη ρίζα της σε αυτή την λέξη.

Τα ζυμαρικά γίνονται με την ανάμιξη σιμιγδαλιού και νερού, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών ή χρωστικών ουσιών. Το σιμιγδάλι είναι το αποτέλεσμα της άλεσης του σκληρού σιταριού. Το σιμιγδάλι αναμιγνύεται με νερό και ανακατεύεται μέχρι να γίνει ζύμη. Σε αυτό το στάδιο προστίθενται και τυχόν άλλα υλικά όπως γνήσιο αποξηραμένο αυγό, ντομάτα ή σπανάκι για είδη όπως τα τρικολόρε, τα λαζάνια ή ταλιατέλες. Η ζύμη ζυμώνεται σε κενό αέρος μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και στη συνέχεια περνά με πίεση μέσα από τα διάφορα καλούπια, τα οποία καθορίζουν και το σχήμα των μακαρονιών.

Τα μακαρόνια στη συνέχεια περνούν μέσα από παστεριωτές σε θερμοκρασίες 80 - 90 βαθμών Κελσίου, όπου εξολοθρεύονται οιουδήποτε είδους μικρόβια και προχωρούν στα αυτόματα αποξηραντήρια, όπου αποξηραίνονται σταδιακά με ζεστό και υγρό αέρα για αρκετές ώρες, ανάλογα με το σχήμα. Αφού αποξηρανθούν, τα μακαρόνια μπαίνουν στις αυτόματες μηχανές συσκευασίας όπου ζυγίζονται και συσκευάζονται σε πακέτα από υλικό κατάλληλο για τρόφιμα.






ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ




ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΚΑΜΠΑΝΑ 500gr
ΚΟΧΥΛΑΚΙ 500gr
ΠΕΝΝΕΣ 500gr
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ 500gr
ΤΑΛΙΑΤΕΛΑ 500gr
ΣΚΙΟΥΦΙΚΤΟ 500gr
ΣΠΑΓΓΕΤΙ Νο6 500gr
ΣΠΑΓΓΕΤΙ Νο10 500gr

 



ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ





ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
ΚΑΜΠΑΝΑ ΟΛΙΚΗΣ 500gr
ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΟΛΙΚΗΣ 500gr
ΠΕΝΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ 500gr
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ ΟΛΙΚΗΣ 500gr
ΤΑΛΙΑΤΕΛΑ ΟΛΙΚΗΣ 500gr

 






ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)




ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)
ΛΑΖΑΝΙΑ με πολτό παντζάρι & σκόρδο 500gr
ΛΑΖΑΝΙΑ με πολτό τσουκνίδας 500gr
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ τρικολόρε (πιπ. φλωρίνης,καρότο,σπανάκι) 500gr
ΒΙΔΕΣ τρικολόρε (πιπ. φλωρίνης,καρότο,σπανάκι) 500gr

 





ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΑΥΓΑ & ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ




ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΑΥΓΑ & ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
ΧΥΛΟΠΙΤΑ ΦΑΡΔΙΑ 500gr
ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΦΑΡΔΥ ΚΟΦΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ 500gr
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΨΙΛΟ 500gr

 




Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και γάλα και έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο. Οι κόκκοι έχουν διάμετρο περίπου 2-3 χιλιοστά. Υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες: ξινός και γλυκός, χοντρός και ψιλός.Ο ξινός τραχανάς ζυμώνεται με γιαούρτι.

Κατά την παρασκευή του τραχανά, το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό ο τραχανάς απλώνεται ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή, το άπλωμα του τραχανά



ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ



ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΑΛΕΥΡΙΣΙΟΣ ΓΛΥΚΟΣ 500gr
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΑΛΕΥΡΙΣΙΟΣ ΞΙΝΟΣ 500gr
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ 500gr
ΜΕΣΣΑΡΙΤΙΚΟΣ ΞΙΝΟΧΟΝΤΡΟΣ 500gr
ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ 500gr

 





w3counter(79121);


W3Counter



Created on 11/25/2010 05:15 PM by admin
Updated on 03/20/2018 01:00 PM by admin
 Printable Version

ΙΡΙΔΑ Εμπόριο Παραδοσιακών προιόντων
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 9 ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ATTIKH - 185 33 Τηλ. 2104116771 - 2104110129